Със заповед на Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, е актуализиран съставът на Консултативния съвет за активни местни политики в Община Ловеч. Заповедта е на основание чл. 44, ал. 1, т. 1 и ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Съставът е както следва: Таня Михайлова, Георги Михайлов, д-р Акиф Шабан, Владимир Огнянов, Емил Караханов, Валентина Христакева, Цонка Христова, съобщават от Общината.

Консултативният съвет подпомага дейността на кмета на Община Ловеч при реализиране на местните политики в областта на общинското имущество, общинските предприятия, общинските финанси, данъци и такси; устройството и развитието на територията на общината и на населените места в нея; образованието; здравеопазването; културата; благоустрояването и комуналните дейности; социалните услуги; опазването на околната среда и рационалното използване на природните ресурси; поддържането и опазването на културни, исторически и архитектурни паметници; развитието на спорта, отдиха и туризма; защитата при бедствия и осигуряване на обществения ред.

Новата заповед отменя т. 1 на Заповед № 3-220/12.02.2021 г. и Заповед № 3- 1877/21.10.2021 година. Заповедта да се сведе до знанието на горепосочените лица и на началник отдел ВОМСП, за сведение и изпълнение. Контрол по изпълнението на заповедта упражнява лично кметът.