Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, председателят на Общински съвет Мухаррем Мухаррем, народните представители от ДПС Байрам Байрам, Айтен Сабри и Елван Гюркаш, заместник кметовете Байрям Байрям, Веселина Тихомирова, Даниел Делчев, Тунджай Шюкрю и вр.и.д. секретар на община Кърджали Нермин Мехмед поднесоха венци и цветя пред Паметника на Освободителите в Градската градина по повод 139 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

"Съединението е важен политически акт на обществените лидери през 1885г., които загърбват политически пристрастия и различия в името на голямата цел. Най-големият урок от това велико дело е, че България винаги е успявала, когато е била единна, обединена в името на националния интерес.“, каза кметът Ерол Мюмюн.

Народът се явява единен пред предизвикателствата на съдбата и поема сам в собствените си ръце съдбата на Отечеството. Съединението е първата категорична заявка за самостоятелно, равноправно участие на българите в модерната история на Европа.

"Нека на този ден отдадем почит на нашите предшественици, чиито ум, воля и решителност стоят в основата на това свято дело! Скъпи съграждани, нека бъдем единни, нека бъдем заедно в името на развитието на нашата община и на едно по-добро бъдеще за България!“, призова кметът.