Кметът на Добрич се срещна с европейската шампионка по бокс  Станимира Петрова. Затова съобщи в една от социалните мрежи Йордан Йорданов, предаде репортер на "Фокус".

Кметът изразява своето задоволство от срещата. Обсъдени са бъдещите планове на спортистката, свързани с олимпиадата следващата година. "Като спортист ясно си очертава приоритетите, които безспорно са свързани с много добра подготовка и всеотдайност. Като състезател на Боксов клуб "Добруджа“, с треньор Петър Лесов, за тях е важна и спортната база. Обсъдихме вариантите за инвестиции в боксовата зала в "Русалка", написа Йордан Йорданов. 

Станимира Петрова е българска боксьорка (световна и европейска шампионка в категория до 54 кг) и таекуондистка. Участничка е в Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро (2016) и Токио (2020). Състезава се за боксовия клуб в добруджанския град. Спортната й кариера започва през 1998 г. За 15 години тя постига многобройни успехи. На световното първенство през 2014 г. в Чеджу, Южна Корея, в категорията до 54 кг става световен шампион. В следващите години завоюва две първи места и два бронзови медала на Европейско първенство. Сред отличията й са също две първи места на Европейските игри в Минск (2019 г.) и Краков (2023 г.).

Жулиета НИКОЛОВА