Кметът на Община Девин Здравко Иванов, зам. - кмета инж. Николай Юруков и общински съветници от Местна коалиция “БСП за България и Движението за права и свободи", проведоха среща с жителите на с. Брезе. Тя се проведе в центъра на селото и бе инициирана от Иванов. Целта бе да се запознае местното население с усилията, които полага общинското ръководство за решаването на проблемите им, както и залегналите проекти, съобщиха от общината.

“Поисках да се видим на място с жителите на Брезе, тъй като не успях да се срещна с техни представители, въпреки предварителни договорени дни и часове. За съжаление бях в отпуск, когато те инициираха и протест. Уверих всички, че сме загрижени за всеки един проблем на всяко едно населено място и търсим начини да се справим", коментира Здравко Иванов.

Градоначалникът на Девин разясни на хората, че при постъпването  в длъжност по време на първия си мандат са идентифицирани всички проблеми в града и селата. През 2022 година се е взело решение да се прибегне до вземане на заем, който не е бил подкрепен от всички съветници. Благодарение на кредита обаче, на този етап има проектиране за милиони левове, а конкретното за с. Брезе са над 100 000 лв. за проекти.

“Уверих хората, че първо трябва да сменим водопровода и тогава да асфалтираме. Вече сме поискали финансиране за подмяната му от държавата и се надявам още тази есен да имаме одобрени  средства и да зарадвам жителите на селото", допълни кметът на Община Девин.

Той взе отношение и относно някои спекулации за пренасочване на средства и промени на кадастрални карти на землища, като подробно обясни, че такова нещо няма.

Общинските съветници също увериха хората, че усилията на целия екип са насочени за решаване на проблемите в цялата община и необходимите стъпки за това.

“Не можем да делим жителите на нито едно населено място. Проявяваме уважение към всички и полагаме сериозни усилия за всяко едно населено място. Проблемите са се натрупали от десетилетия и няма как да се решат за броени месеци. Уверен съм, че вървим по правилния път и използваме всяка възможност за финансиране и реализиране на проекти", категоричен бе Иванов.

Общинското ръководство пое ангажимент за извършване на ремонтни дейности по пътя до Гробищен парк и компрометирана шахта в Брезе.