Учудвам, че жителите на село Брезе се подготвят за протест, каза за "Фокус“ кметът на община Девин, Здравко Иванов. "Хората на Брезе присъстваха и на публичното обсъждане на бюджета и позицията на общината не се е променила. С оглед на това, че проблемите на Брезе са големи, ние започнахме първо от проектирането и вече имаме издадено разрешително за строеж да вътрешната водопреносна мрежа. Възложили сме и чакаме да ни представят проект за общинския път, който свързва селото с републиканския път. В момента се проектира довеждащия водопровод и най-късно есента ще бъде готов. Правим проект за разширение на банята“, поясни Иванов.

Всичко това беше обяснено на хората, но нещата не стават с магическа пръчка, а се изпълняват едно по едно, категоричен е кметът на Девин. "Нещата се получават – първо трябва да проектираме и след това разбира се ще търсим възможности за финансиране, както е и за другите населени места в община. Частично на места сме намерили, но и там не сме разрешили всички проблеми. Имаме 16 населени места в община Девин и във всяко едно от тях се опитваме, с оглед възможностите ни, да им разрешаваме проблемите. Успяхме частично на някои от населените места да осигурим финансиране за подмяна на водопроводи, надявам се сега след като имаме разрешително за строеж и за Брезе и за техния водопровод да намерим финансиране и той да бъде подменен“, обясни Иванов.  

Той подчерта, че ще бъде най-щастлив ако реши някой от проблемите на Брезе, защото в селото след 1990 г. почти няма инвестиции. "Там наистина още от първия мандат като кмет видях болката и тъгата в очите на хората и това ме мотивира да търсим възможности да започнем да проектираме, за да им решаваме проблемите. В момента в нашия мандат – предишния и настоящия, полагаме усилия да им решат проблемите, а хората започват да се бунтуват, че идва ли не нищо не правим, а ние сме единствения екип, който мисли за техните проблеми. Това не е логично. Надявам се хората да разберат, че действително мислим за тях и че не трябва да се прави политика на гърба и болката на хората“, каза още кметът на Девин.