"Днес гласувам за инвестиция в хората на България". Това заяви кметът на община Благоевград Методи Байкушев преди да даде своя вот на парламентарните избори днес.

"От  20 години говорим за икономическа и финансова криза, но призракът на демографската криза беше това, което наистина ни плашеше. В последните три години все повече хора се прибират, увеличава се раждаемостта. Особено изразено видяхме това през 2023 г. Така че – инвестиции в младите семейства, в здравеопазването, в образованието – всички тези промени трябва да продължат“, каза градоначалникът.

Той призова хората да гласуват.  "Очаквам, че хубавото време ще накара хората да стигнат до избирателните урни. Призовавам всички да гласуват. Наша отговорност е да го направим. За това право, с което разполагаме днес, хора буквално са дали живота си – да можем да избираме в каква държава да живеем. Най-малкото, което дължим на тях като уважение, като памет е именно днес ние самите да определим съдбините си. Призовавам всеки да упражни правото си на вот“, каза кметът Байкушев, който гласува в 11:30 часа в Благоевград чрез машина.