Кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов и новите общински съветници полагат клетва днес, предаде кореспондент на "Фокус". Тържествената сесия ще се проведе в музей "Възраждане и Учредително събрание“ и ще започне в 18:00 часа. На нея ще присъстват и всички новоизбрани кметове в община Велико Търново, които също ще се закълнат. Веднага след това ще бъдат избрани и новият председател на ОбС – Велико Търново, както и членовете на Комисия, която ще изработи правилник за дейността на местния парламент.

"Фокус" припомня, че ОбС-Велико Търново е съставен от общо 37 души, които са от десет различни партии и коалиции. Най-много са представителите на ПП ГЕРБ – общо 11, следват тези на Коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ - шестима. БСП ще е представлявана. ВМРО, ДПС, "Има такъв народ“ и "Общество за нова България“ ще имат по двама съветници, а "Движение нашият град“ - един.

След балотажа има промени в две от формациите. На мястото на Даниел Панов и Росица Димитрова, която остава директор на социалната дирекция, влизат Христо Стоев и Тодор Тодоров. А на мястото на арх. Йордан Терзийски влиза д-р Стефан Войчев. Към момента няма други заявления за отказ от съветническо място в останалите формации.

Общинските съветници от ГЕРБ са д-р Валентин Точков, Венцислав Спирдонов, Георги Марков, Георги Недев, Деян Хаджийски, Драгомир Йосифов, Мирослав Трифонов, д-р Николен Стойнов, Росен Иванов, Христо Стоев и Тодор Тодоров.

От ПП-ДБ са Калоян Янков, Лили Матева, Дончо Бораджиев, д-р Мавроди Калейнски, доц. Соня Будева и д-р Стефан Войчев.

От БСП влизат Михаил Михалев, Валерия Дончева, Ирена Стасинопулу, Йордан Свраков и Петко Тюфекчиев.Техни колеги от "Възраждане“ са Стилян Найденов, Ангел Янчев и Александра Трифонова, а от "Глас народен“ са Димитър Манолов, проф. Христо Бонджолов и Тихомир Нанев. От "Има такъв народ“ са Момчил Иванов и Борис Китанов, от ВМРО – доц. Милен Михов и Деян Куздов, от ДПС – Гюнай Далоолу и Сунай Мунков, а от "Общество за нова България“ са Калина Широкова и Иван Александров. Представителят на "Движение нашият град“ е Методи Петров.