Кметът на Стара Загора Живко Тодоров представи екипа, с който ще работи през следващите четири години. Това се случи на пресконференция в Община Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Има нови лица, тъй като има и промени в структурата на администрацията. "Смятам, че новият екип е в синхрон с обновленията, които хората очакват да се направят. На практика в момента тук няма нито един заместник-кмет от стария екип, с който първоначално тръгнах. Екипът е нов, ще очаквам от тях бързо да влязат във всички задачи и да работят ефективно, защото хората изискват това от нас - повече работа и по-малко приказки. За секретар на общината ще бъде назначен конкурс, предстоят разговори и до месец ще стане ясно кой е", категоричен е Тодоров.

Архитектът Мартин Паскалев ще е заместник-кмет с рестор "Устройство на територията и строителство". Той е бил общински съветник четири години, познава проблемите на града и е първото ново лице в екипа. '

Зам.-кмет с рестор "Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности" ще бъде Павлина Делчева. В предишния мандат на Живко Тодоров тя беше директор Дирекция "Социално подпомагане". 

Милена Желева, Надежда Чакърова и Радостин Танев ще останат на позициите заместник-кмет на Община Стара Загора, съответно в ресорите "Култура и туризъм", "Образование и младежки дейности" и "Инвестиции, екология и зелен преход".

Кметът на Стара Загора уточни, че всеки един от заместник-кметовете си има заложени задачи, по които да работи. "Ресорът на Радостин Танев е изключително важен с оглед програмата, която представихме. Трябва да имаме заместник-кмет, който да се занимава с всички индустриални зони и инвеститори. Това ни е приоритет номер едно, от който зависи бъдещето на региона. Има някои неща в ресорите, които трябва да се оправят като например организацията на движението ще премине в ресора "Устройство на територията и строителство", което е абсолютно логично. В ресора на Надежда Чакърова имаме изцяло стегната структура. Основните ни приоритети в образованието са да направим новите училища, STEM среда във всяко едно училище в Стара Загора, подобряване на дигиталните умения на децата и т.н. Ще търсим сътрудничество с Техническия университет в София, за да създадем тук инженерни специалности, които са необходими за града ни. В ресора на Павлина Делчева сме си поставили за цел да построим ново Детско отделение в Стара Загора, което е изключително важно, да подобрим състоянието на ДКЦ-тата, да работим съвместно с браншовите организации в здравеопазването и социалните дейности. В сферата на строителството ще работим по затягане на контрола, по-добри проекти, по-добро упражняване на надзор по време на изпълнението на проектите и успешно завършване на всичко, което е стартирано до момента. При Милена Желева основно е да се завърши успешно ремонта на Драматичния театър, съответно всички планирани проекти за представяне на археологическото наследство на Стара Загора, да бъдат изпълнени", обясни кметът Тодоров.