В Горна Оряхоивца няма да се настаняват бежанци и мигранти. Това увери кметът на общината Николай Рашков, предаде кореспондент на “Фокус". Коментарът му е във връзка с притеснения на граждани, които се съмняват, че бивше социално училище ще бъде продадено на инвеститор, който планира да го направи на общежитие за работници от Непал, Бангладеш и Непал. Вече има и подписка срещу идеята, която, обаче не е официално оповестена.

По този повод кметът се срещна с жители на квартала, в който се намира бившото СУПЦ, за да ги увери лично, че няма опасност за Горна Оряховица.

“Никога няма да допусна в родния ми град да влезе инвестиция, която, дори и хипотетично, би застрашила удобството и спокойствието на моите съграждани. По някаква причина хората са били наплашени, заради инвестиционно намерение, внесено в Общината. Лично, в очите на всекиго от тях, снощи заявих – тук няма да има бежанци и мигранти. Нещо повече – точно аз и екипът ми сме тези, които неотдавна осуетиха подобни опити. Налице е документален белег, показах на хората и това. А сградата на СУПЦ, която все повече грохва и често дава убежище на клошари и наркозависими, от години е в тежест на Общината. Многократно и безуспешно през времето е била предлагана за продан", категоричен бе Рашков.

Допълни и, че предстои да бъде обявен нов търг за продажба на имота.

“Фокус" припомня, че в началото на лятото същата сграда горя и тогава имаше съмнения, че е запалена умишлено. Така и не се стигна до разкриване на пожара.