Кметът на Варна Благомир Коцев разпореди да се премахне опасно дърво над ремонтираната ул. "Петър Попов" в КК "Ален мак". Това стана след среща с граждани през уикенда, на която присъства и заместник-кметът по строителството Пламен Китипов. Още вчера - 1 юли, в Община Варна беше издаден констативен протокол за премахването на дървото, което е изсъхнало и опасно. Даден е срок до 24 часа за неговото отстраняване, съгласно графика на заетост на вишката, която е необходима.

Кметът Коцев пое ангажимент и за незабавни действия по обезопасяването на тротоарите по ремонтираната улица. При огледа в участъка до хотел "Детелина" те видяха необезопасени дълбоки изкопи по тротоарите, които са оставени заради стълбовете за улично осветление, както и необезопасени кабели.

На изпълнителите е дадено нареждане стесненият заради дървото тротоар от едва 60 сантиметра да се разшири според стандартите. Останалите участъци от пътя също трябва да се приведат в съответствие с нормите. Наредено е също да се рехабилитира и теренът на кръстовището зад хотел "Детелина", въпреки че там от есента започва ремонт на цялото трасе до края на ул. "Петър Попов". Целта е да се отстрани рискът от инциденти.

Кметът разпореди на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" да се ремонтират и несветещи 11 улични лампи, близо до турския ресторант в "Ален мак", за които гражданите от района го информираха.