Кметът на Варна, Благомир Коцев коментира последната сесия на Общинския съвет и решенията, които бяха взети. Преди минути градоначалникът публикува мнението си относно днешната работа на местния парламент в профила си в социалните мрежи.

Публикуваме изказването на кмета на Варна без редакторска намеса от страна на Varna24.bg:

"Днес, Общинският съвет в крайна сметка гласува финансирането на докладите за оценка на съответствието на проектите, важни за варненци. С голямо закъснение и частично, но все пак се случи. Надявам се, че това, макар и закъсняло прозрение, да не ни забави толкова, че да изпуснем финансиране.

Но друго важно мое предложение отново не мина. Съветниците решиха, че на Варна не ѝ трябват контейнери за зелен отпадък?! Преди това не гласуваха друго мое предложение - "ремонтните бригади" за бързите ремонти. Които "Възраждане" продължават да не вкарват за разглеждане в комисия съвсем целенасочено.

Днес имаше само 16 гласа "за" да сложим контейнери за биоразградими зелени отпадъци в различни зони на града - клони, треви, храсти, листна маса. Само гласовете на ППДБ, БСП и Земеделски съюз не стигнаха обаче.

Никой от въздържалите се и гласувалите "против" не може да ви обясни защо не ни подкрепиха. Какво политическо оръжие е да оставиш хората с градини без контейнери?

Може би е добре те да ви кажат като техни избиратели защо се прави този саботаж срещу гражданите? Отново идват избори. Общинските съветници също имат началник - вие, гражданите. И партиите им сега отиват на избори и трябва за се борят за доверието ви.

Напълно ненужен и зловреден опортюнизъм беше това днес. А такъв ли е политическият елит на Варна остава въпроса. Ние обаче продължаваме битката за по-чиста Варна!"