Тази събота и неделя много варненци прекараха чудесни дни с културната програма на Община Варна в кв. Аспарухово.

Първо варненци се насладиха на ежегодния фестивал на хвърчилата Въздушни чудеса (Sky Wonders), който се провежда за 12-а поредна година на Аспаруховия плаж.

В него участваха международни кайт клубове, състезатели с управляеми модели хвърчила и спортни хвърчила. Имаше детски работилници, както и много деца със своите симпатични малки модели. Акцент на събитието беше опазването на природата и чистотата на градската среда.

След това започна  десетото издание на “Най-дългата вечеря на плажа" - богата фолклорна и танцова програма, със специалното участие на Орлин Горанов.

"Вечерта завършихме с носталгично за мен преживяване на фестивала “Чайки" в парка в Аспарухово. Музиката там ме върна в годините, когато се събирахме на концерти с алтернативна музика - хардкор, пънк, метал, индъстриъл.

Второто издание на този фестивал приобщи изпълнители, художници, музиканти и поети, от всички балкански държави. Както самите организатори казват - “Това са младите - волни и непокорни, креативни бунтари със собствен мироглед за култура и музика."

Благодаря на организаторите на тези прекрасни събития, които правят Варна жива. Община Варна ще продължи да ви подкрепя.", написа кметът Благомир Коцев