Ние, като администрация, сме за диалог с всички формации в Общинския съвет. Това стана ясно от думите на кмета на Варна Благомир Коцев, след като на днешното заседание на местния парламент бе отхвърлено предложението на администрацията, касаещо важни проекти за бъдещето на морския град.

6 месеца работим за тези проекти. За втори път на заседание, дебело подчерта кметът Коцев, общинските съветници трябваше да гласуват декларация за съответствие с проекти за нови улици, тротоари, новата сграда на математическата гимназия, зала "Простор“, зала за бадминтон, за Аспаруховия парк, за буферен паркинг. Средствата – в размер на 80 хил. лв., са нужни, за да се отпушат проекти на стойност близо 300 млн. лева, като само първите 100 милиона са най-спешни и те могат да се забавят, стана ясно от спешен брифинг, даден от Коцев и неговия екип в кабинета му в сградата на общината, на който присъства и Даниел Лорер.

Без това гласуване на Общинския съвет не можем да възложим проектиране и има риск да загубим финансирането, обясни кметът на Варна.

Дали Борисов знае, че неговите общински съветници направиха това, което днес направиха в зала "Пленарна“, стана ясно от въпрос на Коцев.

Той обясни, че Общинския съвет спешно трябва да се събере отново и да гласува тези пари.

Кметът дебело подчерта, кои са и дружествата, на подчинение не на администрацията, а на местния парламент. Това са "Пазари“, Градски транспорт“, "Обреди“, Двореца на културата и спорта, Училищно и столово хранене. "Градски транспорт“ е изправен пред фалит. Разходите на дружеството са в същия обем, както и преди, а вече имат електробуси. Настояваме за външен одит на компанията, за да се види какво е нейното положение, стана ясно още от думите на кмета Коцев.

Той разкри, че е имало искане от "Възраждане“ за техен човек за заместник-кмет. Имало е и искания от други партии в Общинския съвет за назначения на техни хора в администрацията. Не целя да бъда харесван от ОбС, а да работим за варненци, обясни Коцев.

Лорер от своя страна пък поясни, че съветниците са гласували против интересите на варненци. Визирам основно ГЕРБ, каза той.

Кметът допълни, че днес на сесията на ОбС, бе блокирано и предложението на администрацията за ремонтни бригади във Варна, които да правят бързи ремонти на общинската инфраструктура. Това е голям бич за Варна, стана ясно от думите му.

Ние сме за диалог с всички в Общинския съвет, обобщи кметът Благомир Коцев.