Кметът Илко Стоянов откри тазгодишното издание на "Спортна панорама“ в Благоевград. Той поздрави участниците от всички клубове, които днес представиха своите отличия на площад "Македония“ и им пожела успех.

"Радвам се, че всички заедно сме тук. Ето, че и дъждът не може да ни изплаши. Не може да спре особено спортистите, защото те имат силен дух. Щастлив съм, че продължаваме да надграждаме "Спортна панорама“, а нашите деца постигат успех след успех, печелят медали след медали. Всичко това е огромна гордост за Благоевград. Нека им благодарим, че прославят името на града ни в България и по света“, каза по време на откриването кметът Илко Стоянов.

Той връчи и специални плакети на спортни клубове, които отбелязват юбилейни годишнини, съобщиха от общината.

Отличия получиха  ТК "Фолкън", ГСКСГ “Любчо Солачки", ПК “ Пирин", АК “Джордан", “Пирин спорт 2013".

За постиженията си в спорта бе награден и Кирил Илиев, златен медалист от Световното първенство по таекуон- до ITF в Астана, Казахстан и спортист №1 на Благоевград за 2021 и 2022 година.

По време на събитието гостите станаха свидетели на изключителни демонстрации, сред тях бяха такива по спортни танци, художествена и спортна гимнастика, бокс, самбо и джудо.