Кметът на Варна Благомир Коцев издаде заповед за разпределение на ресорите на заместник-кметовете. Така те ще могат да изпълняват контролни функции по отношението на планирането и изпълнението на задачите към ръководителите на структурни звена в Община Варна.

Заместник-кметът Диан Иванов ще отговаря за общинските дирекции "Правно-нормативно обслужване", "Контрол и санкции", "Европейски и национални оперативни програми", "Общинска собственост, икономика и стопански дейности" и общинското предприятие /ОП/ "Инвестиционна политика".

Заместник-кметът Павел Попов е с ресори "Образование и младежки дейности", "Култура и духовно развитие", "Спорт". Той ще отговаря и за трите общински предприятия "Спорт – Варна", "Комплекс за детско хранене" и "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация".

Ресорите на заместник-кмета Христо Рафаилов са "Финанси и бюджет", "Финансово-стопански дейности", "Информационно и административно обслужване", "Местни данъци", "Управление на собствеността", включително дейност "Хранителен комплекс". Към него е и общинското предприятие "Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение" /ТАСРУД/.

Заместник-кметът Илия Коев ще отговаря за работата на дирекция  "Управление на сигурността и контрол на обществения ред", включително и Общински приют за безстопанствени кучета, дирекциите "Екология и опазване на околната среда" и "Превенции". Към него са още общинските предприятия "Паркинги и синя зона", "Зоопарк – Спасителен център" и  "Управление на проекти и озеленяване".

Ресорите на заместник-кмета Снежана Апостолова са "Туризъм", включително Туристическия информационен център, "Социални дейности" и "Здравеопазване".

Секретарят на Община Варна Нора Момчева ще отговаря за дирекция "Управление на човешките ресурси и административно обслужване".