Кметският наместник на кюстендилското село Катрище е готов на гладна стачка заради проблеми с питейната вода. Пред "Фокус“ кметският наместник Васил Василев посочи, че положението в населеното място е изключително сериозно. От 26 юни в селото е въведен воден режим. Водата се спира за 24 часа в половин Катрище, а в другата половина трябва да има вода.

"Проблемът е този, че дори и при воден режим частта от селото, в която трябва да има питейна вода – няма. Водата не стига до част от къщите и това е сериозен проблем“, обясни Василев. Той посочи, че от водното дружество са заявили, че в резервоара няма достатъчно количество вода.

"Хората искат да знаят какво се случва, искат и разрешаване на проблема. Бях готов да обявя гладна стачка от понеделник, но ще изчакам до сряда“, каза Василев. В сряда – 26 юли, е поканен на разговор в Общински съвет – Кюстендил управителят на дружеството "Кюстендилска вода“. Кметският наместник е категоричен, че при липса на адекватни действия ще предприеми крайни действия.

Венцеслав ИЛЧЕВ