В предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус", броени дни преди местните избори, ви предлагаме една историческа ретроспекция на пловдивските кметове, за техните заслуги и провали. Чии управленски решения и груби грешки са довели до някои трудно разрешими проблеми, с които се сблъскват жителите на града ни до днес, като трафика, например.

В Пловдив, за щастие, има научни работници, които са се занимавали изследователски с тези въпроси. Един от тях е историкът Видин Сукарев, от РИМ Пловдив. Той е изследвал така нареченото време на социализма, когато всъщност Пловдив тръгва да се развива, за да стане това, което е днес. Дали обаче се е развивал в правилната посока, или не, ще разберем в предаването. 

Сукарев ще ни каже още при кой кмет какво развитие получава Пловдив и кой е спъвал това развитие. Кой е най-хуленият кмет и кой - най-хваленият.

Ще чуете и една анкета, която подготви колегата Ивет Калчишкова. За това какво мислят пловдивчани за управлението на града, за направеното и ненаправеното, какви са техните виждания за развитието на града и какви са очакванията им.

Ще отправим поглед и към събитията в Пловдив до края на седмицата, за да ви поканим да ги посетите.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив“, по Радио "Фокус", на честота 89.9 MHz, вторник от 14 до 15 часа.

Повторение на предаването може да слушате в неделя, от 22 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.