На свиканото от областния управител на област Смолян Захари Сираков първо заседание,  преизбраният кмет на община Чепеларе, кметовете на Кметства Богутево, Павелско, Хвойна, Забърдо и общинските съветници  положиха клетва и встъпиха в длъжност. Това съобщиха от община Чепеларе.

"Поздравявам Ви за гласуваното доверие, с което Вашите съграждани Ви делегираха правото и отговорността да управлявате община Чепеларе! Изричайки днес клетвените си слова, загърбете личностните противоречия и се обединете около дълга си да работите в интерес на обществото! Предлагайте и подкрепяйте проекти, които водят до просперитет и развитие! Не позволявайте безпринципните противопоставяния да оказват негативно влияние върху живота на съгражданите ви!“ С тези думи областният управител Захари Сираков откри първото заседание на Общински съвет - Чепеларе и декларира подкрепата си за  развитието на всички важни обществени сфери и приоритети.

Съгласно решенията на Общинска избирателна комисия – Чепеларе за кмет на община Чепеларе  бе преизбран Боран Хаджиев. За кмет на Кметство с. Богутево бе избран Стойчо Младенов, за кмет на Кметство с. Павелско  – Атанас Станков, за кмет на Кметство с. Хвойна – Елена Сивакова, а за Кметство с. Забърдо - Здравка Черпокова-Илиева.

Чрез таен вот на първото тържествено заседание на Общински съвет – Чепеларе, 8 от 13 общински съветници подкрепиха кандидатурата и избраха за председател на Общински съвет – Чепеларе Екатерина Петрова, останалите 5 гласа бяха за Анета Пашалиева.

Резултатите от местните избори бяха обявени в началото на тържественото заседание от адв. Недялка Стамболова – председател на Общинска избирателна комисия- Чепеларе. Тя поздрави избраните кмет на община Чепеларе, кметове на кметства и общинските съветници и им връчи удостоверенията за избирането им с думите: "Нека решенията, които вземате да бъдат за доброто на всички граждани в общината. Пожелавам Ви да работите с душа и сърце и ежедневно да осъзнавате, че Вашите решения засягат понякога човешки съдби.“, каза още Стамболова.

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев поздрави присъстващите в залата граждани, общинските съветници и кметове на Кметства, като ги увери, че "жителите на община Чепеларе са най-ценното, което имаме и те са хората, които ще определят бъдещето.“

"Пожелавам на всички Вас ползотворна работа, успешен мандат и съм убеден, че всичко, което сме поели като ангажимент, познавайки и екипа, с който работим и ще продължаваме да работим, ще го направим за жителите на нашата община - да се чувстват достойни граждани.“ – добави още Хаджиев като подчерта, че кабинета му ще продължава да бъде винаги отворен за въпросите и проблемите на жителите на община Чепеларе.