Кметът на "Южен" Атанас Кунчев съобщи добра новина за родителите на малки деца, които живеят в района. Преди дни той е инспектирал три от детските градини, които са в процес на изграждане и съобщи на какъв етап от довършителните работи се намират. Ето какво написа той във фейсбук, видя "Фокус":



Посетих трите детски градини в района, в които се извършват ремонтни дейности - ДГ "Осми март", ДГ "Зорница" и ДГ "Светлина".

В "Осми март" нещата вървят към приключване, има все още довършителни работи, но заедно с директора г-жа Ели Грозева получихме уверение от изпълнителя, че ще се осигури възможност за поетапно връщане на децата в готовите помещения. Като ще се постараят да се започне с по една група от идната седмица. До края на ноември ще приключат ремонтите и всички деца ще могат да се настанят в своите вече обновени занимални.

В "Зорница" още с влизането си бях впечатлен от обновения и красив двор, който е почти готов. По информация на изпълнителния и на директора г-жа Тина Ткачова до една седмица приключват ремонтните дейности и започва работата по обзавеждането, след което много деца от квартала ще имат възможността да посещават нова, просторна и приветлива забавачка.

В "Светлина" работата по санирането върви по план. С директора г-жа Емилия Трънчева коментирахме леки забележки по изпълнението и дадохме насоки да бъдат отстранени.

Уверявам ви, че ще следя стриктно за спазване на обещаните срокове.

Освен трите градини в ремонт, успях да посетя и ДГ "Здравец", за която бях уведомен от директора г-н Стоян Даскалов, че е в лошо базово състояние.

Определено е така и ще работя в посока към стартиране на основен ремонт и там, надявам се да успеем да започнем такъв в близко бъдеще, защото е посещаема забавачка, с добър и приветлив персонал и най-вече с прекрасни деца, които заслужават по-добри условия.