Още две постоянни комисии на Столичния общински съвет подкрепиха моето искане за дофинансиране на строителството на първата православна църква в район “Изгрев" - “Св. Пимен Зографски". Удовлетворен съм от голямото обединение около безспорните ни български ценности, които слава Богу, все още могат да “заличават" политически различия и криворазбрани ПР-акции. Това заяви кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, предава Sofia24.bg.

"Жителите на “Изгрев" очакваме с нетърпение окончателното решение на Общинския съвет утре. Надяваме се, че като един от най-големите данъкоплатци в столицата, ще получим помощ от нашия град, за довършване на първата ни и единствена църква. 

От името на районната администрация и църковното настоятелство, изказвам искрени благодарности на общинските съветници от ПК по финанси и бюджет с председател Димитър Вучев и ПК по образование, култура, наука и културно многообразие с председател Мирослав Боршош. Уверен съм, че заедно, обединени около безспорни ценности и идеали, ще постигнем много за хората, с което ще изпълним със съдържание избора, който те са направили по наш адрес", добави още Делян Георгиев.