Две добри новини за зелената система на “Сердика". Един от поетите от мен ангажименти бе за развитието ù в района и в тази връзка съм много щастлив да споделя следното: Благодарение на колегите от Столична община успях да осигуря пари за проектиране на реконструкция и доизграждане на парк “Братска могила" в "Орландовци". Това заяви кметът на столичния район "Сердика" Момчил Даскалов в личния си профил във Facebook, предаде "Фокус".

"Има невероятен потенциал, който смятам да развием и да превърнем единствения парк в района в още по-добро, модерно и уютно място за развлечение и почивка. Ще се борим другата година за финансиране и на самото изграждане, като с проект е далеч по-лесно", каза още Даскалов. 

В социалната мрежа кметът на "Сердика" сподели още една добра новина: ️"И другата чудесна новина - една моя доста отдавнашна идея е напът да се превърне в реалност - изграждане на линейна градина по протежение на цялата ул. “Скопие" във Фондови зад блокове 212 до 217. Планът е за ремонт на инфраструктурата, рекултивиране на зелените площи, смяна на парковата мебел, изграждане на осветление и добавяне на допълнителни елементи за деца, ученици и граждани.Проектът е одобрен по Програма “Развитие на регионите" 2021 - 2027 и започваме активна работа по него, за да се справим по най-добрия начин".

Момчил Даскалов призна, че няма да се откаже и от друга своя идея: "Не съм се отказал и от идеята за облагородяване на градина “Биримирски извор" в "Бенковски", остава на фокус. Средата, в която почиваме, прекарваме свободно време, отглеждаме децата си е ключова за качеството на живот и всяко усилие за нейната промяна към по-добро си струва".