По инициатива на Симеон Василев, в Регионална библиотека "Николай Вранчев" – Смолян бе открит Клуб за любителите на историята. Директорът на институцията Милка Матева приветства присъстващите и разясни целите на клуба. "Основната мисия е да се създаде една общност от любители на историята, които споделят общи интереси и искат да надградят знанията си. Аз се радвам, че тук има много млади хора, има и хора, които са много опитни и със знания. Това със сигурност ще бъде полезно в  обмяната на информация", каза още Матева, съобщиха от библиотеката.

След като всички се представиха, инициаторът на клуба запозна присъстващите с правилата.

За председател бе предложен и избран Симеон Василев. В хода на срещата бе избрано и име на клуба, който вече ще се казва "Клио". След предложени няколко теми от присъстващите, се уточни и начина на избирането им. Това ще става чрез анкета в новосъздадена група в социалната мрежа Facebook. За следваща среща на клуба бе избрана датата 20 ноември от 17.30 ч.

За създаването на клуба Регионална библиотека - Смолян с радост предоставя свободно пространство. В него ще се организират лекции, дискусии и посещения на музеи. По желание на членовете ще се канят известни и доказали се историци. Членството в клуба е отворено за всички желаещи, независимо от възраст и образование.