Клиенти и шофьор на такси се биха в Благоевград, междусъседска свада пък прати млад мъж от Симитли в столична болница, става ясно от информационния бюлетин на ОДМВР – Благоевград.

На 06 януари около 00:30 часа на тел. 112 е получен сигнал за възникнал побой в района на уллица "Георги Андрейчин“ в град Благоевград. От работещите по случая полицейски служители е установено, че двама мъже на 40 и 47 години от Благоевград са се качили в лек автомобил, извършващ таксиметрови услуги и управляван от 51-годишен водач от града, като е възникнал спор, който прераснал във физическа саморазправа. като 40-годишният е пострада С черепно-мозъчна травма, фрактура на две ребра и фрактура на прешлени е пострадал 40-годишният мъж, който пред медицинско лице е отказал лечение и настаняване в болнично заведение. 51 годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство.

Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е задържан 22-годишен младеж от град Симитли. В обедните часове на 06 януари в района на улица "Илинден“ в град Симитли между него и 27-годишен негов съгражданин е възникнала физическа саморазправа, при която 27-годишния е пострадал с фрактура на орбитата, фрактура на кост на синуса и фрактура на дясната скула. Той е настанен за лечение в болнично заведение в град София. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 23:30 часа на 07 януари 44-годишен мъж от град Благоевград е съобщил в 02 РУ-Благоевград, че на същата дата му е нанесен побой в района на питейно заведение в гр. Благоевград. Мъжът е пострадал с фрактура на 2 ребра и порезни рани по главата. Настанен е за наблюдение в МБАЛ-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата продължава.