Инициативата "Пътуващо кино“ отново се реализира в малките населени места от Великотърновско община. За поредна година Кино Арлекин тръгна на обиколка по селата заедно с проекта "Пътуващо българско и европейско кино в периферните райони на община Велико Търново“. Партньор в дейностите е Община Велико Търново.

Целта е да осъществи развлекателна културна дейност за населението на малките градове и селата. В рамките на проекта ще има 20 безплатни кинопрожекции в залите на читалищата в 14 населени места.

Първата прожекция беше в град Дебелец. До края на юли маршрутът на пътуващото Кино Арлекин минава още през селатаБалван, Беляковец и Дичин. През август Кино Арлекин ще гостува в селата Къпиново, Леденик, Момин сбор, Плаково, Ресен, Пчелище, Самоводене, Хотница, Шемшево и отново в град Дебелец. В началото на месец септември отново на кинопрожекция ще могат да се насладят в село Хотница, а новата учебна година Кино Арлекин ще посрещне в град Дебелец.

Заглавията, които ще бъдат прожектирани са европейски детски анимационни филми, сред които – "Заешко училище“, "Заешка академия“, "Пътешествие до луната“, "Лате и магическият воден камък“ и "Луис и Лука: Мисия до луната“. Филмите са забавни и увлекателни както за децата, така и за техните родители и учители, а освен забавление в сюжетите им се преплитат и много житейски уроци и поуки.

Всички прожекции ще са от 17:00 часа.