През изминалия уикенд на градския колодрум в Казанлък се проведе Държавно първенство за юноши младша и девойки младша и старша възраст. На него отборът на КК "Лястовица-1905" стана шампион на България за 2024 г., предаде репортер на "Фокус".

В дисциплините 3000 м отборно преследване и отборен спринт първите места са за Павел Димитров, Иван Милчев, Николай Лазаров, Ради Христов и Преслав Кожухаров.

В дисциплините 500м от място, издръжливост по точки, омниум, бързина и 2 км индивидуално преследване с първо място е Павел Димитров, който спечели титлата шампион на България. Той е и бронзов медалист в дисциплината скрач.

Иван Милчев на 2 км индивидуално преследване е 5ти, на 500 м от място и бързина е на 4-то място, издръжливост по точки- 10-ти , омниум 5-то място, а на Скрач е със сребърен медал.

Ради Христов на 500м от място е на 8-мо място, а на бързина взе бронзов медал.

Николай Лазаров извоюва 6-то място в дициплините Скрач и 2 км индивидуално преследване и 4-то място в дисциплината издръжливост по точки.

След дълго възстановяване Симге Кутикова стана 4-та на 200м летящ старт и 500м от място и 5-та в 2км индивидуално преследване.

Шампионатът на писта е организиран от Колоездачен клуб "Лястовица -1905“ и Община Казанлък и е част от календара на Българската федерация по колоездене.