Казанлъчани се питат кога ще се изчисти кочината в кв. "Изток", предаде репортер на "Фокус". В него се намира и ромската махала, което допринася за вида на квартала.

В социалните мрежи гражданите сигнализират за препълнени контейнери за смет и за наличие на незаконни гаражи, които са се превърнали в сметище. Други пък се питат колко от къщите в махалата са законни и каква е събираемостта в местни данъци и такси от живеещите в блок "Кармен".

"Свинщината не е само пред блок "Кармен". Обиколете града и вижте около контейнерите и зад блоковете какво се случва. Не снимайте на едно място. Ще се уверите, че ние сме по-големи свине от тях. Навсякъде чували със строителни отпадъци, нищо че е забранено. Ганьо си е Ганьо, няма оправия. И ако не са циганите да чистят града, ще потънем в мизерия", "Нали ние си плащаме данък смет, ще им почистят!", "Те вече пуснаха бюлетините. Вече всичко може да си позволят", "Колко пъти Общината им чисти свинщината? Наказания им налагаха и пак е същото. Като си роден в кочина, не можеш да оцениш палата" - това са част от коментарите на казанлъчани.

Интересното е, че етажната собственост на блок "Кармен" преди няколко години успя да се организира и бе една от първите, които кандидатстваха по Националната програма за саниране. Изненадващо за всички бе, че това се случи още в първия ден на приема на документи. Сега, години по-късно, емблематичният ромски блок "Кармен" в Казанлък отново се е превърнал в кочина.