Цветя бяха поднесени от името на Община Казанлък по повод навършване на 151 години от смъртта на Апостола на свободата пред бюст -паметника на Васил Левски в парк "Васил Левски", предаде репортер на "Фокус". Гражданите на Казанлък също отдадоха почит на Дякона. 

По инициатива на учителките по български език и литература от ХГ "Св. св.Кирил и Методий" бяха раздадени книжки с факти за личността и делото и цитати на Васил Левски.

Община Казанлък поднесе цветя и пред паметната плоча на Левски.

"Днес се навършват 151 години от смъртта на Васил Левски и парадоксално 151 години безсмъртие на светлия му образ. Образ на саможертва, на отдаденост, на смелост и непримиримост. Образът на България - такава каквато е била, такава каквато е можела да бъде и такава каквато е днес. Всичко това събрано в едни портретни снимки на красив мъж, подарил се на родината. В едни разкази за едно лъвско българско сърце. За револиционна дейност, подобна на математическо уравнение- прецизна, точна, с край-безкрая.

Наш национален дълг е децата ни да знаят кой е Васил Левски, да знаят какво е направил за България. Така ще разберат, че младостта може да е мъдра, че смелостта може да се възпитава и че любовта към родината трябва да е неподвластна на обстоятелства.

Днес се прекланяме пред теб, Дяконе, не само за това, което си бил, но и за това, което ни караш да вярваме, че можем да бъдем !

Днес благодарим за завещаната свобода и доказваме, че съхраняваме спомена за делото на Дякона, обусловило и нашето настояще. Поклон!", съобщиха от Община Казанлък.