Лошата пътна инфраструктура и непрестанните ремонти са грешка в управлението на местната власт, според казанлъчани. Това сочи запитване на "Фокус" сред населението на града на розите. Основните проблеми в Казанлък, според анкетираните, са състоянието на пътищата и болницата в града.

"Спрямо оценка на развитието на града и региона през последните години на управлението на досегашната власт, считам, че има повече негативни, отколкото позитивни страни. Пример за това е велоалеята от линията, в посока север, до моста на Лидъл. Това е една от най-големите простащини, измислени от местната власт. Оттам нататък като вземем ВиК ремонта с трите подизпълнителни фирми, които си прехвърлят вината една на друга и това, че трябваше да караме почти цяла година по разбити и третокласни пътища, водещи се за първокласни, минем през постоянния проблем с трафика в града, тоест в неоптимизирането му, и стигнем до най-големият проблем - новите еднопосочни улици в жилищните квартали, което е напълно излишно. Да не споменавам изобщо престъпността на малцинствата и как когато минеш по околовръстното има огромен шанс някой да изскочи в тъмното, докато шофираш или да те уцели с камък в гетото "Казмера". Там има тежка престъпност, продават се наркотици и прочие. От гледна точка на туризма са се справили приемливо добре като изключим ремонта на площад "Киацо", който беше общо взето "пунта мара", каза един от запитаните. Той уточни, че не очаква нищо да се промени, тъй като целия град е един и същ и властимащите "просто ще се извъртят". "Недай си Боже да е същата коалиция, но просто с нови лица, не ни очаква нищо хубаво", допълни той.

Една от анкетираните дами сподели и друг проблем, а именно болницата в Казанлък. "През последните години градът се разви доста. Имаме нови паркове и детски площадки, което за нас, родителите, е голям плюс. Имаме и обновен градски транспорт, който е много улеснен и чрез приложение може да следим разписанието. Наскоро разработиха и ново приложение, което да помага на органите на реда при борбата с разпространението на наркотици. До тук са хубавите неща, които мога да кажа, тъй като разкопаването на града от доста време е огромен проблем за казанлъчани, защото стават големи задръствания по главните булеварди и трудно успяваме да стигнем на време до работа. Друг голям проблем е и уличното осветление, което сложиха преди около месец. На някои места е много тъмно, има дори паркове, в които почти няма светлина. Болницата също е в изключително лошо състояние. Там цари страшна мизерия и непукизъм от страна на лекари и медицински сестри и ако не е нещо спешно, изобщо не бих отишла там. От новия кмет очаквам да оправи цялата неразбория и градът да се превърне в едно по-добро място за туристи и жители", обясни тя.

На въпрос какво очакват от новата власт, казанлъчани са категорични, че няма да се случи нищо по-различно. "Не съм доволен от това, че са разбили всички улици и не ги оправят. В целия град се правят ремонти, след което не се възстановяват пътищата. От новата власт очаквам по-добро развитие на ремонтите в града", каза друг жител на града.

Трети пък е категоричен, че промените са в добра посока. "Сравнявам какво беше преди сегашната власт със сегашната власт и има значителна промяна в абсолютно всичко", заяви той.