Полицаят с 2,3 промила алкохол в кръвта, който предизвика катастрофа и скандал във Велико Търново, все още не е привлечен като обвиняем. Причината е, че адвокатът му е отсъствал от страната в момента, в който е трябвало да се изпълни процедурата. Това каза пред журналисти в старата столица говорителят на Районната прокуратура Тотко Тотев, предаде кореспондент на "Фокус“. Към момента служителят на реда е с мярка "подписка“ и няма официална информация дали е отстранен от работа.

"Предстои да се предяви постановлението за привличане на обвиняем, съответно лицето да бъде разпитано в това му качество и съобразно получената информация от тези действия, наблюдаващия прокурор ще прецени какво друго да бъде извършено“, допълни Тотев.

По случая са назначени редица експертизи, има и множество разпитани свидетели.

След като лицето бъде разпитано и евентуално му бъде повдигнато обвинение, то може да сключи споразумение, може да се мине към съкратено съдебно следствие или към внасяне на обвинителен акт, ако полицаят не се признае за виновен.

Законът предвижда от 1 до 3 години лишаване от свобода, глоба и отнемане на книжка. Колата също ще бъде отнета, тъй като е лично на служителя на реда.