Катастрофа между пътнически бус и лек автомобил затвори пътя  при Арчар- Добри дол, пведаде репортер на "Фокус". Около 15.30 ч. днес на телефон 112 е постъпил сигнал за ПТП  между пътнически бус, с пловдивска регистрация и лек автомобил с видинска, казаха за "Фокус“ от пресцентъра на ОДМВР-Видин.

Сблъсъкът е станала на пътя между Арчар-Добри дол, в лекия автомобил е бил само шофьорът, а в буса е имало седем пътника. По неофициална информация 22-годишният шофьор на буса е изгубил контрол над управлението и е навлязъл в насрещното движение.

На място веднага са пристигнали екипи на Центъра за спешна и неотложна помощ, полицията, пожарната. Пътуващите в буса са изведени от превозното средство и са откарани за преглед във видинската болница, допълват от полицията. По данни на пресцентъра на ОДМВР-Видин пътниците са били контактни и в движение, при настаняването им в линейките.

На място в момента се извършва оглед и пътя е затворен за движение.

От АПИ съобщиха, че движението по път II-11 Арчар – Добри Дол е ограничено, поради катастрофа. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена корост по обходния маршрут: Арчар – Дунавци – Димово – Ружинци – Дреновец – Тополовец - Добри Дол и обратно. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Очаквайте повече информация за състоянието на участниците в катастрофата.

Ирена Данаилова