Карнавал на образи, оголени страсти, интересни ситуации и забавление, което никога няма да забравите - това предлага най-новата пиеса, която предстои да бъде поставена за пръв път на търновска сцена тази вечер - "Слуга на двама господари“, разказа за "Фокус“ режисьорът Димитър Шарков. Той допълва, че със спектакъла на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“ всеки зрител ще попадне в двойната зависимост на смеха и веселието.Премиерата на великата пиеса на Карло Голдони е от 19:00 часа в голяма зала на великотърновския театър.

"Историята в "Слуга на двама господари“ ще пренесе публиката в 60-те години на XX век в цветна Италия - в Неапол и Сицилия, които носят своята наивност и чистота. В същото време европейската цивилизация е пъстра, освободена, жадна за живот, усеща се едно ново пространство на духа, на удоволствието от живота. Затова в спектакъла има много музика, песни и танци в стила на рокендрола и туиста, които са луди и опияняващи“, допълва Шарков.

Той похвали и актьорите от драматичния театър, както и балета, който също участва в постановката. 

"Аз от дълги години работя с този театър и съм удивен, възхитен от тяхната енергия. Трябва да ви кажа, че това са едни идеалисти, които работят за идеята. Те не се интересуват от пари, не се интересуват от комерсиални неща. Те се интересуват единствено от съвършенството", казва още режисьорът. 

"Но от това не произлизат някакви драми или трагедии, а ярки комични ситуации и препятствия, които героите преодоляват. На сцената оживява пъстър карнавал, в който всеки има маска и се представя за съвършено друг. А в карнавала няма табутата, няма забрани, страстите са оголени до краен предел, емоциите - също, желанията са най- дръзки“, казва още Шарков.

Творческата идея е негова. Над сценографията и костюмите работи художникът Антоанета Костова. Хореографията е на Катя Богданова, а помощник режисьор е Румяна Атанасова. В комедията участват актьорите Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова и Стефка Златкова заедно с балета на МДТ “Константин Кисимов".

Билети се продават на касата на театъра, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/. Побързайте да купите, тъй като местата почти са разпродадени!