Общинският съветник от ВМРО в София - Карлос Контрера предложи заседанието на Столичния общински съвет да бъде отново отложено, предава "Фокус".

"Г-жо председателстващ взех процедура, тъй като искам да предложа да отложим настоящото заседание и да не разглеждаме точката, включена в днешния дневен ред за избор на председател и да вземем решение заседанието да бъде отложено за 25-и януари от 10.00 часа. Това предложи общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера", каза Контрера.

В мотивите си той изтъкна: "Всички в тази зала и медиите, и голяма част от обществото знаят, че в края на настоящата седмица започнаха опити за разговори и консултации между политическите групи. И това е предложение с апел към всички в залата - да дадем шанс на преговорите, да не пристъпваме днес към действия, чиите резултат ще бъде подобен на тези, които видяхме в предходни заседания. Разговорите, които имахме с представители на всички политически партии в Общинския съвет дават известна надежда, че следващата седмица, разбира се, и с участието на кмета Терзиев, все пак може да се проведе един стойностен диалог и да намерим решение. Както стана ясно вчера - в момента на масата има две предложения, със своите силни и слаби страни. Нека да направим опит през следващата седмица да постигнем някаква форма на консенсус".