Кампанията "Капачки за бъдеще“ ще гостува едновременно в три града във Великотърновска област, предаде кореспондент на "Фокус". На 7 октомври /събота/ доброволците ще са във Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец, където ще събират пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Парите от тях ще бъдат вложени в шеста детска линейка.

Пунктът в старата столица ще е на паркинга на хипермаркет "Кауфланд“ - срещу цирковата площадка в града. Доброволците ще са там от 9:00 до 14:00 часа. Освен пунктове за капачки и кенчета, на място ще има и урна за дарения, в която всеки може да остави колкото пожелае. Ще се продават и артикули с логото на кампанията.

В Горна Оряховица камионите на "Капачки за бъдеще“ ще са пред Летния театър за времето от 10:00 до 14:00 часа, а в Лясковец капачки и кенчета ще се събират на площад "Възраждане' от 9:30 до 12:30 часа.

От началото на акцията през 2017-а до момента чрез рециклиране на пластмасови капачки са събрани пари за 22 кувьоза и пет детски линейки. Купени са още над 40 медицински уреда, предоставени на различни болници в страната.

Рециклирани са над 1,1 млн. килограма пластмаса.

Луиза Транчева