Публично обсъждане на отчета на бюджета на община Белослав ще се проведе в понеделник – 15 юли. То е в изпълнение на чл.140, ал.4 от Закона за публичните финанси и чл.41, ал.4 от Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Белослав.

Публичното обсъждане на отчета на бюджета на общината за 2023 г. Председателят на Общински съвет Белослав има удоволствието да покани всички заинтересовани страни – кмета на Община Белослав, общински съветници, граждани, кметове на кметства, ръководители на бюджетни звена, на граждански сдружения и на юридически лица, които имат регистрация, осъществяват дейности или ползват услугите на територията на общината, съобщават от общината.

Обсъждането ще се проведе на 15 юли 2024 г. от 09:00 часа в Конферентната зала на Община Белослав.

Припомняме, че в края на април стана ясно, че при бюджетът в размер малко над 22 милиона лв., проектите, които екипът на кмета трябва да реализира през настоящата 2024 година са на стойност около 17 млн. лв. "Това е рекорд за последните 8 години в управлението на Белослав“, казва кметът на Общината инж. Деян Иванов и вярва, че изпълнението им драстично ще смени облика на града. Цифрите стана ясни при визитата на областния управител професор Андрияна Андреева и екипа в Белослав - една от най-малките общини, разположена в източната част на Варненска област.

Белослав е общината със 100% изграден воден цикъл, канализация и двойно захранване на електричеството. Един от новите проекти е за цялостното осветление на Белослав.

Завършени са проекти по преасфалтиране на улици в различни квартали и селища в общината. Подготвени са проекти за преасфалтиране на цели квартали. Предстои строителство на нови сгради, обновяване на други по линия на енергийната ефективност. Предстои поставянето на 110 kWh слънчеви батерии на покрива на общината и на още две детски градини. Подготвя се инфраструктура за електрическите автомобили на територията на общината и на пътните артерии. Вече са закупени три електрически автомобила и тече процедура по избор на изпълнител на още три. Услугата, с която се разнася домашния патронаж предстои да премине изцяло с електрически коли.

През първото тримесечиепна тази година пък бяха подписани споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на обекти в общината на обща стойност 2 568 800 лв. Първият е за общински път Девня – граница с община (Аксаково – Белослав) – Езерово и то за частта, която е в обхвата на територията на община Белослав. Като резултат ще бъде рехабилитирана цялата пътна отсечка в границите на общината.

Вторият обект е: "Подмяна на тласкател за отпадъчни води в с. Езерово от канализационна помпена станция на ул. "Ал. Стамболийски“ до източната регулационна граница на с. Езерово.

Наскоро Община Белослав изпълни и проект за разделно събиране на битови отпадъци. Първият детски фитнес в общината отвори врати в началото на тази година в ДГ "Незабравка“ в с. Страшимирово.