Поредната спирка в обиколката на Димитър Бербатов, кандидат за президент на БФС, и срещите му с футболните клубове по места в страната е Добрич. Минути преди да започне работната му среща в добруджанския град пред журналисти той заяви някои от приоритетите в неговата работа и визията за бъдещето на футбола в страната, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. "Детско-юношеският футбол е приоритет номер едно. Аз съм продукт на детско-юношеския футбол в България, на българската школа, и не само аз, и Стилиян разбира се. Това е тема номер едно от много години, но нищо не се прави по нея.

Ние имаме план за действие и сме готови да го изпълним, живот и здраве. Важен е и аматьорският футбол, който има редица проблеми, отделянето на професионалния футбол от Българския футболен съюз също. Това са неща, които споделих и на миналата среща, но сега нещата ще бъдат по-подробно споделени“, каза Димитър Бербатов.

Той е категоричен, че предстоящият конгрес следващия месец е изборен и такъв ще остане. А единственият начин този конгрес да не бъде изборен е незаконният, защото времето за промяна на дневния му ред е изтекло според нормативната уредба у нас.



Жулиета НИКОЛОВА