"Следващият кмет на община Видин трябва да работи и участва във всички възможни оперативни програми за облагородяване, модернизиране и реставриране на дунавския ни град". В това е категоричен кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Видин Александър Матеев, по чийто думи, заради лошо местно управление, години наред инвеститорите са били отблъсквани от областния град. Това съобщават от предизборният щаб на ПП ГЕРБ-Видин. 

В амбициозната си предизборна програма Александър Матеев предвижда създаване на общинско предприятие, чиято задача ще е ремонтиране и асфалтиране до 5 пъти по-евтино на улици, алеи и междублокови пространства.

По мнение на Матеев, предвид природните и историческите дадености на Видин, общината трябва да създаде и предприятие  за култура и туризъм, което да вложи своите усилия в многократно увеличение на туристическия поток.

"Реконструкция на Речна гара - Видин и превръщането й в мултифункционално пристанище със зони за забавления и отдих; основен ремонт на стадион "Георги Бенковски", Младежкия дом, ремонт на капиите, крепостта "Баба Вида" – това са само част от приоритети ми, по който ще заработя с моя екип, ако получа доверието на видинчани", поясни кандидатът за кмет.

Изграждане на плувен басейн, повече средства и подкрепа за спорта и културата са сред акцентите в програмата на Александър Матеев: "От важно значение е да насочим работата си към подобряване на условията за живот в селата на общината. Само по-този начин можем да повишим стандарта на живот на хората и да спрем обезлюдявано, което е й моята основна цел".

Кандидатът на ГЕРБ определя работата в синхрон с централната власт от изключително значение, за което има пълната подкрепа на най-успешния досега видински народен представител и заместник-председател на НС Росица Кирова.

"Убеден съм, че само единни и с общи сили можем да възродим родния си Видин. Гласувайте с номер 7 в бюлетината", призова Александър Матеев.