Четирима жители на Горна Оряховица са задържани за притежание и разпространение на наркотици. Спецакцията в железничарския град се е провела в края на миналата седмица, предаде кореспондент на "Фокус“.

Малко след 20:30 часа в петък в междублоково пространство служители на сектор "Криминална полиция" пристъпват проверяват трима младежи, които правят опит да избягат. "Самоличността на момчетата е установена, както и възрастта им – шестнадесет, деветнадесет и седемнадесет, и тримата са от Горна Оряховица. 16-годишният държи прозрачни пликове, в които в по-малки пликчета са намерени 20 грама канабис. 19-годишният мъж доброволно предава електронна везна, 154 празни полиетиленови торбички и още 9 пълни с общо 13 грама канабис“, обясняват от ОД на МВР – Велико Търново.

При продължилите оперативно-издирвателни мероприятия е установен и 35-годишен мъж от същия град, който предава около 100 грама амфетамин на бучки и в прахообразно състояние.

Извършителите са задържани за срок до 24 часа в РУ - Горна Оряховица. Образувано е ДП за престъпление по 354а, ал. 3 от НК.

Малко след полунощ в същия ден във Велико Търново е задържан дрогиран водач, който шофира след употреба на кокаин. По този случай е образувана преписка.