Камъчета с послания приканват горнооряховчани да вършат добри дела, предаде кореспондент на “Фокус". Рано тази сутрин в едно от заведенията в центъра на града посетителите намериха на масите си малки сувенирчета с апел за добрини.

Инициативата е на Фондация “Щастъчета" и се реализира с подкрепата на Община Горна Оряховица. Името на неправителствената организация произлиза от думите "щастливи“ и "камъчета“, като подсказва, че всяка от бъдещите им инициативи ще бъде с камъчета. Те са малки, пластмасови, изработени от 100 % рециклиран материал и са ръчно изрисувани. А посланията, които носят призовават гражданите към добри дела.

Поговори с възрастен човек, подари цвете, посади дърво, дари кръв-спаси живот, отстъпи реда си в градския транспорт, подари прочетена книга, помири се с онзи, на когото си обиден, са само част от посланията върху камъчетата, които тази сутрин успяха да зарадват горнооряховчани.

Върху всяко камъче има публикуван и QR код, водещ към информация за игри, в които последователите ще могат да се включат.

Инициативата на Фондация “Щастъчета" ще се реализира в много градове на страната. Основната й мисия е да насърчава доброто настроение в обществото.