Кампания за почистване на града от отпадъци "Ние можем“ организират в Добрич на 19 февруари от 9,00 часа, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Събитието е анонсирано чрез социалните мрежи и има за цел да приобщи млади и по-възрастни, малки и големи към идеята хората да живеят в чист и приветлив град. Кампанията е подкрепена и от общината, която осигурява ръкавици и чували.

Всеки може да избере район, където в съботния ден да се включи с труд на добра воля - ресторант “Орехите" и скейт парка, площадката до училище “П. Р. Славейков" и Градския парк, хотел “Добруджа", старото обръщало на ЖК “Добротица" и паметника на Хан Аспарух, района на Спортна зала “Добротица". Идеята за кампанията е на студента Калоян Ризов. Той е студент втора година в Медицинския колеж "Йорданка Филаретова“ в София.

Вече е намерил съмишленици. Осем съорганизатори ще бъдат на всяка от петте точки на почистване в града, за да кооридинират действията. Младите хора споделят мнението, че това, което предстои, е само началото на един добър пример, който ще бъде възприет от най-малките и не само, за да бъде резултатът устойчив напред във времето. Препоръчително е доброволците да разполагат с ръкавици и чували.

Жулиета НИКОЛОВА