Зимата се завърна, като студът и снегът носи радост на някои от обитателите на Софийския зоопарк. Двугърбите камили са едни от най-устойчивите на ниски температури обитатели на зоологическата градина в столицата.

"В природата обитават Монголските степи и са пригодени за студени условия - през зимата козината им се сгъстява и удължава значително. Те са и едни от критично застрашените от изчезване в дивата природа видове, отглеждани в Софийския зоопарк", съобщиха от зоологическата градина на страницата си във Facebook, видя "Фокус".

Северноамериканските бизони също препускат игриво в заснеженото си външно заграждение. Хипопотамът джудже Емилио обаче се наслаждава на вътрешния си "апартамент" в зала "Гиганти". Той си има басейни и отопление, тъй като е тропически вид, така че през зимните месеци може да го видите предимно вътре.

Припомняме, че зоопаркът в София работи със зимно работно време. Касите на Централния и Западния вход са отворени от 8:30 до 16:30 часа, а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 17:00 часа. Залите "Маймуни“ 2 и 3, "Големи котки, терариум и аквариум“ и "Гиганти“ ще бъдат отворени за посетителите от 9:00 до 17:00ч. Зала "Маймуни“ 1 е затворена по технически причини.