В този Общински съвет изключително нови и млади лица. Това коментира за аудиокаста "Това е България" на "ФокусКалоян Паргов, председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи, четири поредни мандата общински съветник и председател на групата "БСП за България".

"Младостта не е порок, всички говорим да дадем шанс на младите. Но се вижда, че младите не умеят и им е трудно да се ориентират в обстановката често пъти. Вследствие на което води до различни политически ситуации, грешки, пропуски, невъзможност да действат пълноценно институциите, в които са избрани, за да могат те да вършат работа в полза, в случая на софиянци, на града. Така че аз очаквах да има едно такова подмладяване като нови лица, като млади лица, и счетох, че моето място, моето време вече е изтекло в тази институция и пожелах успех на наследниците в този Общински съвет, говоря не само от БСП. Разбира се, аз съм готов да им помагам, стига те да искат съвети, да се интересуват от ситуации. Защото казусите, които се гледат в Общината, понякога водят своето начало назад във времето, преди 5-10-15-20, пък и 30 години. И тази история трябва да се познава, а за да я познаваш, трябва някой да ти я разкаже или да ти я подскаже. Така че не се учудвам от ситуацията в Общината. Това е плод и на политическата наивност на тези, които спечелиха изборите", коментира той.

Липсата на далновидност, опит, визия, разбиране на процесите доведе до тази ситуация, категоричен бе Калоян Паргов.

"Те сами са си виновни за тази ситуация. И трябва да помислят от тук нататък как ще продължат. Разбира се, това което виждам е, че те ще искат ревизия на това, което беше постигнато като решение. Само че, да не забравяме, че Общината както изглежда, този път много по-различно от предишни пъти е част от националното, бих казал, става национален проблем. Можем да я оприличим като това, че е 20-ия регулатор. Ако в момента ще се спори за 19 регулатора и външен министър, както стана ясно. Общината е част от тези спорове на разпределение", обясни той.