Министър Калин Стоянов днес посети ОДМВР Пловдив и даде кратък брифинг пред журналисти, предаде репортер на "Фокус". Малко по-късно вътрешният министър ще се запознае и с предприетите действия за погасяването на пожара във вилна зона "Дондуково“.

Акцентите от изявлението му в града под тепетата:

Тежък и нелеп инцидент. Това, което разбрах, е това, което и вие вече знаете. Колегата е завел детето си в сградата на Специализираните полицейски сили. Вероятно шкафчето не е било заключено.

Колегите му отиват и виждат детето с пистолет, а колегата смъртоносно прострелян. Защо едно седемгодишно дете е било там и защо огнестрелно оръжие се е озовало в ръцете му?

Вчера поисках оставката на шефа на ОД МВР Пловдив. Днес съм на мнение, че и началникът на "Охранителна полиция", началникът на сектор "Специализирани тактически действия" към ОД МВР Пловдив трябва да освободят заеманите постове, а днес вече отстраних и началника на "Специализираните полицейски сили", заяви министър Стоянов.

"Аз не бягам от отговорност. Малките компромиси водят до големи проблеми. С оглед на поемането и на морална отговорност аз ще подам заявление за преназначаване на друга подходяща длъжност, въпреки че няма данни за лична моя персонална отговорност", обясни от своя страна старши комисар Георги Чергов.