Аз обещах, че МВР ще се погрижи за пострадалите хора. Това каза министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който отново е във Воден, предаде репортер на "Фокус".

"Поетапно започва доставката на 15 контейнера, които са абсолютно пригодни за живеене", уточни той и допълни, че няма как да се поставят контейнери по-рано на място, което не е обезпечено.

"До края на деня се надявам, че ще имат ток и всичко необходимо", обнадежден е министър Стоянов.

Първоначално следваше да подготвим абсолютно всичко, чисто логистично, трябваше да се огледат дворовете, което вече се направи. Намериха се и основите, на които ще се поставят тези контейнери, всичко с ВиК и с енергото. Има период от време, в който трябва всичко да се подготви и тогава да пристигат контейнерите. Не да ги докараме тук и да ги струпаме в центъра и да седим и да ги гледаме като объл камък, заяви Калин Стоянов.

"Стари пожарникари казват, че такова чудо не са виждали. Толкова силен вятър, който сменя посоката непрекъснато, с изключително високи температури. За съжаление на места някои тлеещи огнища се възпламениха. Днес има няколко направления, които  следва да овладеем", поясни вътрешният министър.

По думите му в момента ситуацията е спокойна. "Всички села са обезопасени. Няма притеснение за хората, няма пострадали. Работим с абсолютно всичката техника и хора, които са на терен. Всеки момент очакваме да започната да работят и двата самолета на колегите от Испания. Оптимист съм, че днес ще се справим нацяло с тази огнена стихия", докладва Стоянов.