Жители на кюстендилското село Дворище недоволстват от поведението на водачите на товарни автомобили, обслужващи изграждането на соларен парк в района, предаде репортер на "Фокус“. Те публикуват снимки и клипове, показващи състоянието на пътя за населеното място. Тази сутрин един от камионите е разпилял и цимент по асфалтовата настилка което е предпоставка за инциденти.

"Поредният бетон на пътя. Мръсни камиони от кал. Летят всякакви коли с превишена скорост, камионите също. Пътят е под всякаква критика. Няма полицейско присъствие което да стресне тия джигити на пътя. Трябва ли да стане нещо лошо и тогава да се вземат мерки, както обикновено става в България?“, коментират хората.

На последното заседание на Общинския съвет в Кюстендил, след зададен въпрос, кметът инж. Огнян Атанасов даде отговор относно пътя. Той посочи, че фирмата-изпълнител е поела ангажимент пътното платно да бъде възстановено. Това ще се случи след края на строително-монтажните дейности. Планира се пълно преасфалтиране от отклонението за село Коняво до фотоволтаичния парк.

Кметът апелира към всички водачи на строителна и селскостопанска техника да почистват гумите на превозните средства, преди излизане от строителните площадки и нивите.