Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов и експерти от инженерния отдел направиха проверка на хода на работата по преместването и изграждането на ново канализационно отклонение в 41 ОУ "Св. Патриарх Евтимий“, което е инициатива на районната администрация. То е необходимо във връзка да бъде приведени основната сграда и столовата в работен режим за учениците. От районната администрация съобщиха, че работата върви по график и изпълнителите ще спазят договорения срок за приключване преди началото на учебната година.

Ето какво още заявиха от район "Триадица" в своя отчет за изминалата седмица: 

Кметът на района Димитър Божилов и началникът на инженерния отдел на "Триадица" инж. Елена Димитрова проведоха работна среща с представители на избрания по ЗОП изпълнител на ремонтни дейности в подлезните съоръжения. Приоритетно започват дейности по рехабилитация на стълбищните пространства на подлеза на НДК откъм бул. “М. Д. Скобелев" и трамвайните спирки, както и при Научния подлез в кв. “Иван Вазов". 

Следват ремонти на подлезите при пл. “Ручей" и Мотописта. Предстои възлагане на основни ремонти и на подлезите на бул. “България" при булевардите “Гоце Делчев" и “Тодор Каблешков". Стартира подготовката на кампания за поставяне на пластика на орел в полет върху покрива на районната администрация на ул. "Алабин“ 54, каквато някога е красяла сградата. 

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов, кметът на район "Средец" Трайчо Трайков и авторът на скулптурата Андрей Врабчев планират събиране на инициативен комитет и дарителска кампания. Поддръжката на пътната инфраструктурата в района продължава с множество ремонти на улици и тротоари под контрола на районния кмет и инженерния отдел. 

Работи се на следните локации:

- Ул."Здраве"-ремонт на паважна настилка

- Ул. “Хан Пресиян" - северен тротоар- Ул."ген. Кирил Ботев" около 121 СУ "Георги Измирлиев“ – цялостен ремонт на тротоар

- Ул."Орехова гора"от ул."Нишава" до ул."П.Ю.Тодоров" – цялостен ремонт на югоизточен тротоар- Ул."Косово поле" от ул."Траянови врата" до подход зад бл.87- югоизточен тротоар;- ул."д-р Стефан Сарафов" от бул."България" до ул."Балша" – цялостен ремонт на източен тротоар- Ул."Балша" от ул."д-р Стефан Сарафов" до ул."Емил Берсински" – цялостен ремонт на северен тротоар

- Ул."Георги Божилов-Слона" - от ул."Васил Стефанов" до ул."Околовръстен път"-подготовка и асфалтиране

- Ул."Янко Забунов"-подготовка за кръпки и асфалтиране

- Ул."Димитър Сагаев",кв."Манастирски ливади" - асфалтови кръпки

- Бул."Гоце Делчев", с внимание на улица към бл.28 , кв."Стрелбище".

Кметът на района осуети и организира санкционирането на неправомерно ползване на тротоарна инфраструктура по бул. “Витоша" - при ул. “Гургулят" и при ул. “Доспат" - в съботния ден. Установените нарушения са незаплатено тротоарно право и неспазване на изискванията за обезопасяване на заеманата площ.

Зам.-кметът на район "Триадица" Руслан Баждеков проведе работна среща с представители на Дирекция "Интеграция на хора с увреждания, програми и проекти“ на Столична община. 

Основна тема на разговорите бе проектът "Грижа в дома в Столична община“. Начертани бяха още възможности за синхронизация между районната администрация и СО. Осъществена бе работна комуникация между района и управата на Южен парк, във връзка с демонтирано съоръжение за фитнес на открито до Английската поляна. 

Установено бе, че уредите се рехабилитират и пребоядисват от страна на поддържащото ги дружество и скоро ще бъдат върнати.

Извършен бе ремонт на детски съоръжения и подмяна на летви на пейки в кв."Стрелбище“ , ул. "Мила родина“, ул. "Боровец“, пред бл. 35а. Направена бе резитба на сухи клони в зелените площи зад бл.246 в жк. "Гоце Делчев“.

Подменени бяха две люлки пред бл.35а в кв. "Стрелбище“. Поправен бе парапетът на мостовото съоръжение при бл.79 на ул.“Луи Айер“.