В предаването "Цветовете на Пловдив“ по Радио "Фокус" и днес ще си говорим за археология. Има една много болна тема, която вълнува пловдивчани, и тя е Небет тепе. Стана ясно, че министърът на културата не е приел проекта за Небет тепе в Пловдив, а се очакваше обекта да бъде открит до края на септември. Сега вече е ясно, че това няма как да се случи. За пореден път очакванията ни са излъгани.

Днес ще си говорим за това има ли сериозни грешки на обекта Небет тепе и кой сгреши. Записали сме ръководителя на обекта Таня Петкова, археолога София Христева и Елена Кантарева, специалист по консервационно-реставрационни работи за обекта.

Ще ви разкажем още как вървят археологическите дейности при Брезовско шосе, на праисторическата могила Яса тепе. От там ще чуем археолога Стоян Иванов.

Ще разберете още какво предстои от фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща", какви концерти останаха и къде ще се състоят те. 

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив“ по Радио "Фокус" от понеделник до четвъртък, във времето от 14.00 до 15.00 часа, на честота 89.9 MHz. Повторението е в същите дни от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.