На 10.09.  Държавна опера – Русе открива сезон 2024/2025 с "Пожар" – балет по музика на Дм. Шостакович.

В зала Арена Русе във вторник от 19 ч. ни очаква Extreme Show Pulse, световните звезди на Цирк Монте Карло.

На 11.09. на ул. "Борисова" №39 в Художествена галерия – Русе ще има откриване на изложба живопис на Димитър Чолаков, а на 13.09 изложба "Виждам те" на Юлиян Табаков. И двете изложби ще можете да посетите до 30.09.

На 12.09 от 20:00 часа пред Съдебната палата се готви джаз концерт с вдъхновяващи млади музиканти  "Септемврийска вечер с Tromboby C-Mо и единствените им приятели" . 

На 12-и в четвъртък от 21 ч. Миро ще изнесе концерт, част от турнето му за 2024 във Военен клуб – Летен театър.

На 13.09 от 19 ч., Драматичен театър Сава Огнянов представя "Опит за летене" от Йордан Радичков.

Само два дни по-късно, на 14-и в Русе ще се проведе едно от най-сладките събития в годишния културен календар на града – Празникът на тортата "Гараш". Събитието ще събере най-добрите сладкари от цяла България, които ще имат възможност да покажат своите умения в два различни конкурса. На празника ще присъстват Влади Зомбори, който ще бъде водещ на събитието, Деница Филева, шеф Ради Стамболов, както и Васил Найденов, който ще изнесе и самостоятелен концерт.

Отново на 14 септември от 11 – 18 ч. на Сексагинта Приста, Регионален исторически музей – Русе организира Римски пазар. Очакват ни и множество изложби, опери, нови и интересни театрални постановки за малки и големи, детско творческо ателие за писане и рисуване, колекции от фотографии, фолклорни фестивали и още много други. 

Сред тях от 1.09. до 27.10. в Худажествена галерия - Русе ще можем да видим "Скритата красота. Шедьоври на японското Суримоно. Кацушика Хокусай и неговият кръг". Колекция на фамилия "Кесаури". На 04.09 във Военен клуб – Летен театър от 20 часа започва Чамкория – постановка по романа на Милен Русков с участието на Захари Бахаров.

Богата културна програма е подготвила и Регионална библиотека "Любен Каравелов" за идната седмица. Във вторник от 18 часа ни очаква "Русия през обектива. Пейзажи" - изложба от авторски снимки на руски фотографи, в сряда от 17:30 "Надежда за щастие" - премиера на стихосбирката на Светлана Богданова, в петък от 11 ч. "Приказният свят на природата" - откриване на изложба с творби от онлайн екоарт конкурс, подготвени са и събития за най-малките.

В Държавен куклен театър - Русе предстоят представленията "Маша и мечокът", "Момче и вятър" и "Пепеляшка" съответно в сряда, четвътък и неделя.

На 15-и в събота Държавна опера - Русе подготвя "Турандот", опера от Дж. Пучини.

За повече информация вижте ТУК.