Още в късните часове на вчерашния ден обстановката в общините на област Варна се нормализира. При изключителен синхрон на действията, много добро взаимодействие и комуникация между общините и институциите, организациите и фирмите, ангажирани за действия при усложнена зимна обстановка, област Варна се възстанови от урагана "МАРКО“ в много кратки срокове.

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация – Варна от тази сутрин всички пътища на територията на областта са проходими при зимни условия.

Пътищата Варна – Добрич и Варна – Кичево са отворени и за автомобили до 3,5 тона.

Усилено се почистват пътищата Ветрино – Аксаково, Ветрино – Тервел, Вълчи дол – Суворово, Искър – Вълчи дол, Изворник – Червенци, както и Аксаковска панорама – Оброчище.

Село Голица -/община Долни чифлик/ и част от селата Момчилово - / община Ветрино/ и Червенци - /община Вълчи дол/ са все още без ток, а селата Оброчище – /община Балчик/, Брестак, Метличина, Генерал Колево, Стефан Караджа и Радан Войвода - /община Вълчи дол/ са без вода.

В най-засегната от бедствието община Вълчи дол остава в сила бедственото положение и това е заради заледените пътища в района. Кметът Калоян Цветков съобщи, че всички републикански и общински пътища са проходими при зимни условия. От 5,00 часа тази сутрин пътищата се лугират и обработват със сол защото са заледени. Всички населени места имат ток, а днешният 27 ноември е обявен за неучебен. Днес следобед ще се вземе решение дали и утрешният ден да остане неучебен за учениците от Вълчи дол, а причината затова са заледените пътища, които създават проблеми за превоза на учениците.

Проходими при зимни условия за пътищата в общините Бяла, Дългопол и Долни чифлик. Навсякъде се предприема обработката им с сол и луга, за да се преодолее заледяването.

На територията на цялата област Варна няма бедстващи или пострадали от бурята хора.