Крокодилът Кроки, който преди 2 седмици беше открит в дупка до блок в столичния кв. "Ботунец" и беше иззет от гледащите го хора, живее втори живот в столичния зоопарк.

В залата за големи котки, терариуми и аквариуми – тук е настанен и крокодилът Кроки.

"Животното се чувства значително по-спокойно вече. От 10 дни вече се храни добре – подават му се 3 вида месо, а към храната му добавяме минерали и специални добавки за покачване на тонуса“, каза пред bTV Георги Кръстев, главен херпетолог на зоопарка.

Все още не са му правени никакви изследвания, защото първо трябва да се стабилизира.

"Като пристигна беше в много лошо състояние като пристигна при нас. Никога не съм виждал за 30 години практика крокодил в толкова лошо състояние на живо. Гръбнака му стърчеше, кожата му висеше – нямаше мускулен тонус. Животното определено не беше яло в много дълъг период от време“, каза още Георги Кръстев.

По думите му това, че крокодилът е отглеждан неправилно досега може да окаже отрицателно влияние и на бъдещето му. Включително да спре растежа му, който в естествена среда и при правилно гледане може да стигне до 5, 6 метра.

"Дълги години на отглеждане в стрес оказва влияние върху всички процеси вътре в тялото и съответно ние няма как да прогнозираме как оттук нататък това ще повлияе върху това колко дълго ще живее“, обясни още той.