"ААААААААААААААААА" е нестандартна аудио-визуална инсталация под надслов, която предстои да бъде открита във Велико Търново. Авторите ѝ разказват, че тя изследва психологическото преживяване на нашите трудни емоции – срам, страх, безпокойство, тъга. Инсталацията е породена от порива към свързване, за да ни покаже "че колкото сме сами, толкова и не сме“, обясняват нейните създатели Златина, Симона, Даниела, Елиза, предаде кореспондент на "Фокус“.

"Чрез преплитане на похватите на документалното кино, електронната музика, играта със светлини и успокояващата сила на човешкия глас, се опитахме да създадем пространство за чувстване. Седемнадесет души ни се довериха и ни преведоха през това как те преживяват чувствата на срам, на страх, на несигурност. На успокоението след като тези чувства преминат. Търсенето на център вътре в нас. Тайничко вярваме, че светът е направен, за да се гледаме един друг с грижа. И че колкото сме сами, толкова и не сме. Гледаме навътре, не за да се изгубим, а да се приютим“, допълват още те.

Премиерата на инсталацията в София е предизвикала сериозен интерес. Сега предстои представянето в Търново, което ще е на 24 октомври в пространството за култура и изкуство "ТаМ“. След това проектът ще гостува и във Варна.